منا آذری

ساخت وبلاگ

در دوران آشنایی, دختر و پسر با یکدیگر رفت‌ و آمد می‌کنند تا با اخلاق یکدیگر بیشتر آشنا بشوند. طبیعی است که در این دوران تا حدود زیادی با یکدیگر تفاهم نداشته باشند و یا حتی شروع به بحث و دعوا کنند و اختلاف خانواده‌ در عقد ایجاد شود.

این دوران از هر لحاظ اهمیت زیادی دارد چرا که اگر به‌ درستی فرد مقابل را نشناسید سرنوشت خود را به بازی گرفته‌ اید. از جهت دیگر هر چقدر هم تلاش کنید تا یکدیگر را بشناسید باز هم نقاط ناپیدایی از شخصیت افراد وجود دارد.

 دلیل اختلاف خانواده‌ در عقد

دوره نامزدی حد فاصل دوران آشنایی اولیه و ازدواج است که دختر و پسر در این بازه زمانی فرصت می‌یابند که بیشتر با یکدیگر رفت‌ و آمد کنند تا همدیگر را بهتر بشناسند.

درحقیقت می‌توان گفت تا زمانی‌ که دختر و پسر زیر یک سقف زندگی نکنند نمی‌توانند خصوصیات اخلاقی یکدیگر را بشناسند حتی شاید در دوران نامزدی تلاش کنند تا قدری بهتر از آن‌چیزی که هستند به‌نظر بیایند.

ممکن است در حد فاصل دوران نامزدی دختر و پسر متوجه شوند که نمی‌توانند با یکدیگر زندگی کنند و هر دو به عبارت دیگر آدم زندگی یکدیگر نیستند.

در این صورت ممکن است دختر یا خانواده‌اش ناراحت شوند که این ازدواج صورت نگرفت اما حقیقت امر این است که بهم خوردن دوران نامزدی خیلی بهتر از بهم خوردن در دوران عقد و عروسی است چراکه در چنین مواقعی در ازدواج شکست‌ خورده یک کودک نیز قربانی خواهد شد.

اما در این‌ بین موضوعی که به وجود می‌آید این است که مهم‌ ترین دلیل مشاجرات در دوران نامزدی کدام‌اند؟

۱٫خانواده

مسائل مربوط به خانواده‌ها سهم بزرگی در اختلافات دوره نامزدی دارد. ممکن است خانواده‌ها به دلایل مختلفی مثل ترس از تنها شدن و یا توهم توطئه شروع به دخالت در زندگی دختر و پسر کنند؛ زوج های جوان نیز احتمالاً ممکن است از این دخالت‌ها به سطوح بیایند و اوضاع بدتر شود.

زوج درمانگران که با چنین رفتارهایی کاملاً آشنا هستند علت رفتارهای نامناسب خانواده را ریشه‌ یابی می‌کنند و از دختر و پسر می‌خواهند تا شرایط را مدیریت کنند.

مسائل اقتصادی

مسائل اقتصادی نیز از مهم‌ترین اختلافات دوران آشنایی می‌باشد. زوجین جوانی که قصد آشنایی با یکدیگر را دارند آرام‌آرام از شرایط مالی یکدیگر آگاه می‌شوند. بالا رفتن سطح توقع زوجین باعث می‌شود تا مشکلی به مشکلات مسیر ازدواج اضافه شود و رابطه آن‌ها را تحت‌ الشعاع قرار دهد.

برقراری رابطه جنسی

مسئله رابطه جنسی در بازه زمانی نامزدی از آن دست مسائلی است که اختلاف زیادی در رابطه زوجین ایجاد می کند. علت عمده مشکلات این است که زوجین درباره دغدغه‌ های جنسی خود گفت‌ و گو نکرده‌اند و این قبیل صحبت‌ها را تابو می‌دانستند؛ درصورتی‌که به‌ محض ازدواج‌ کردن و برقراری رابطه جنسی، متوجه می‌شوند که فرد مقابل از نظر جنسی پارتنر مناسبی برای آنان نمی‌ باشد.

روابط اجتماعی

بسیاری از زوجین در دوران نامزدی از روابط اجتماعی و نحوه معاشرت همسر خود گله می‌کنند. حقیقتی که وجود دارد این است که زوجین در دوره متأهلی نمی‌توانند رابطه خود را به‌ نحوی‌ که در دوره مجردی بوده با اطرافیان خود حفظ کنند.

در رابطه با خانواده نیز بعضی افراد رفت‌ و آمد زیاد را نمی‌پسندند درصورتی‌که شریک عاطفی آنان کاملاً برعکس است و زمان زیادی را به رفت‌ و آمد خانوادگی می‌گذراند و به‌ همین دلیل هر دوی آنان در عذاب خواهند بود.

برای پیشگیری از چنین مشکلاتی باید توجه کنید که پیش‌ از ازدواج درباره این مسائل توافق کنید و ایده‌آل‌های خود را بپرسید.

 چگونه می‌توانیم مشاجرات دوره نامزدی را حل‌ و فصل کنیم.

وقتی علل به وجود آمدن مشکلات دوره نامزدی نقد شد، حالا وقت آن است که تلاش کنیم تا این مشکلات را حل کنیم؛ اما چگونه؟

دو روش کاملاً کاربردی به شما پیشنهاد می‌کنیم

مشورت با خانواده‌ها

خانواده‌ها در بروز اختلافات دوره نامزدی معمولاً تجربیات خوبی دارند و می‌توانند کمک زیادی در این زمینه داشته باشند، اما فراموش نکنید که برای کمک خواستن از آنان لازم است تعادل را حفظ کنید.

اگر ریز به ریز جزئیات و اختلافات خود را با خانواده در میان بگذارید این تصور اشتباه ایجاد می‌شود که اجازه دارند راجع به هر چیزی که بخواهند اظهار نظر کنند و در زندگی شما دخالت کنند که باعث اختلاف خانواده‌ در عقد می شود. اگر بلد نباشید تا حد مجاز از این مشورت استفاده کنید، خود نیز به‌تنهایی موجب بروز مشکل دیگر خواهید شد.

مشاور

کمک خواستن از یک مشاور خانواده عقلانی‌ترین کاری است که می‌توانید انجام بدهید. ممکن است هر زوج جوانی در ابتدای راه دچار اختلاف‌ نظر و مشاجره شوند، اما وقتی به یک مشاور مراجعه کنند از اشتباهات خود آگاه می‌شوند و می‌آموزند تا چگونه مسیر پر پیچ‌ و خم زندگی را به‌سلامت بگذرانند.

ممکن است خانواده شما را مجبور کنند که گذشت کنید و مشکلات را به دست زمان بسپارید، اما مشاوران خانواده در تلاش هستند تا اختلافات دوره نامزدی شما را ریشه‌ یابی کنند و برای حل آن‌ها راه‌ حل ارائه کنند.

اختلاف خانواده‌ها در دوران آشنایی و عقد

دلایل و راهکارهای مشاجرات نامزدی

دوره ی نامزدی ابتدای مسیر زندگی مشترک است در این دوره تعهد اولیه نسبت‌ به شریک زندگی شکل می‌گیرد و افراد نسبت‌ به آینده عمیق‌تر تفکر می‌کنند، اما چیزی که قضیه را کمی غم‌ انگیز می‌کند این است که تعارضات زیادی پیش خواهد آمد که دلایلی گاهاً طبیعی نیز به دنبال دارد.

طبیعی است که دختر و پسری که از دو خانواده متفاوت و دو فرهنگ متفاوت بیرون آمده‌اند و سعی می‌کنند با یکدیگر آشنا شوند، کمی درمورد اخلاق و شخصیت یکدیگر غافل‌گیر شوند اما اگر هر دو یاد بگیرند که درباره مشکلات گفتگو و یا با یک مشاور خانواده مشورت کنند، بهتر می‌توانند از پس مشکلات برآیند ولی همه مشاجرات را سرسری بگیرند و به دست فراموشی بسپارند، روزی بالاخره مشکلات سرباز می‌کند و بزرگ و بزرگ‌ تر می‌شود.

مهم‌ترین مشاجرات در دوره نامزدی و عقد

به دلیل این‌ که در دوران نامزدی، زوجین نسبت‌ به یکدیگر علاقه پیدا می‌کنند، ممکن است فرد مقابل را کاملاً شریک زندگی تصور کنند که همین مسئله شروع همه اختلافات است.

طبق تحقیقات انجام‌شده در این زمینه، حدود پنجاه درصد از طلاق‌های اتفاق‌افتاده در ایران، در بازه زمانی عقد و عروسی انجام می‌پذیرد. این آمار حساس بودن دوره عقد را نشان می‌دهد.

علت عمده این اختلافات را در ادامه با هم مرور خواهیم کرد:

  • از بین رفتن اعتماد به دلایلی مثل : خیانت کردن، پنهان‌کاری، روابط خارج از محدوده، دروغ، بی‌حرمتی و …
  • اختلاف‌نظر در زمینه جنسی مثل : تفاوت در مزاج جنسی زوجین، درخواست جنسی خطرناک و …
  • فهمیدن عادت‌های عجیب فرد مقابل مثل: اعتیاد به دنیای مجازی، عدم رعایت بهداشت، اعتیاد به انواع مواد مخدر و …
  • مأیوس شدن از شخصیت مقابل به دلیل برآورده نکردن جزئی‌ترین خواسته‌های فرد
  • اختلاف‌نظر در نحوه برگزاری مراسم‌های ازدواج مثل تعداد میهمان‌ها، هزینه بالای مراسم، رسوم خاص طرفین و …
  • تفاوت بین خانواده‌ها مثل آداب‌ و رسوم موجود در خانواده‌های فرد مقابل، نحوه معاشرت کردن، نحوه رفت‌وآمد و …
  • مشکلات اقتصادی مثل توقعات بی‌جا در برگزاری مراسم‌ها، توقعات مالی برای دریافت خرجی ماهانه و …

علت ایجاد مشاجرات و جدی شدن دعواها در دوره عقد

مسائل زیادی می‌تواند موجب شود تا بین دختر و پسر در دوران عقد اختلافاتی ایجاد شود که به چند مورد از آن‌ها خواهیم پرداخت:

عقد کردن زودهنگام و شناخت بسیار کم

عجله داشتن برای برپایی مراسم عقد و شناخت ناکافی در دوران پیش‌از عقد، یکی از دلایل مهم ایجاد مشکلات در بازه زمانی عقد است. طبق تحقیقات انجام‌شده، درصد احتمال طلاق در مدت عقد برای زوجینی که مدت شش ماه یا کمتر نسبت‌ به یکدیگر شناخت داشتند ۵۰ درصد اعلام شده است.

منبع : اختلاف خانواده‌ در عقد

منا آذری...
ما را در سایت منا آذری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : منا monaazari بازدید : 140 تاريخ : دوشنبه 28 شهريور 1401 ساعت: 19:32

 

تجاوز و سوء استفاده عاطفی چیست؟

خشونت خانگی که به آن خشونت زناشویی نیز می گویند، به هر رفتاری گفته می شود که منجر به بدرفتاری یکی از زوجین نسبت به دیگری شود. خشونت خانگی می تواند در هر نوع رابطه و در بین افراد مختلف رخ دهد. هر نوع خشونت خانگی جدی می باشد بنابراین اگر با بدرفتاری به هر شکلی مواجه هستید، مهم است که کمک بگیرید.

تعریف بدرفتاری فیزیکی

هرگونه حمله یا تعرض به شخص که موجب آسیب جسمی یا جراحت یا خطر آسیب یا جراحت شود، خشونت فیزیکی محسوب می شود. ضربه، سیلی، لگد، پرتاب ، یا گرفتن یک فرد بدون اجازه او نمونه هایی از آزار فیزیکی هستند و می توانند باعث آسیب فیزیکی یا روانی به فرد شوند.

سوء استفاده  جنسی

رفتاری که هرگونه عمل اجباری جنسی به همراه داشته باشد، سوء استفاده جنسی است. نوازش بدون اجازه، آزار جنسی، اجبار در رابطه یا سایر اعمال جنسی در این دسته قرار می گیرند. ازدواج یک رابطه متعهدانه می باشد و هیچ کدام از زوجین نباید برای رابطه جنسی به اجبار دست بزنند.

مالی

سوء استفاده مالی ممکن است شامل دریغ کردن پول یا امتناع شریک از به اشتراک گذاشتن درآمد کار و کسب باشد. محروم کردن فرد از حمایت مالی یا چیزهایی که به حمایت مالی وابسته هستند (لباس، غذا، سرپناه) سوء استفاده مالی است و می تواند نوعی آزار روانی تلقی شود.

سوء استفاده مالی ابزار رایجی است که برخی از زوجین برای حفظ و به دست آوردن کنترل شریک زندگی خود از آن استفاده می کنند. متاسفانه عدم حمایت مالی باعث می شود که زوجین نتوانند کنترل خود را به دست بگیرند و به مرور توسط فرد دیگری کنترل شوند.

سوء استفاده  روانی

هر رفتاری که باعث ایجاد اختلال در احساس شما نسبت به خودتان شود سوء استفاده روانی می باشد. ممکن است این اختلال شامل زیر پا گذاشتن قوانینی در مورد حق شما برای عمل به اعتقادات مذهبی یا اعمال ارزش ها و اخلاقیات فرهنگی باشد.

همچنین ممکن است شریک زندگی شما در تلاش باشد تا عقاید خود را به شما تحمیل کند یا از عقاید خود به عنوان بهانه ای برای رفتار بد با شما استفاده کند.

کنترلگری

اگر همسرتان دائماً با شما تماس تلفنی می‌گیرد، پیام‌های متنی می‌فرستد، گذرواژه‌های ایمیل و حساب‌های رسانه‌های اجتماعی شما را تغییر می‌دهد، درخواست می‌کند که فعالیت‌های رسانه‌های اجتماعی خود را محدود کنید یا از ردیابی GPS برای پیگیری فعالیت‌های شما استفاده می‌کند، این یک سوءاستفاده است.

ساختن پروفایل‌های جعلی در رسانه‌های اجتماعی برای فریب دادن یا کنترل شما می تواند شکل دیگری از این امر باشد.

سوء استفاده  کلامی

پرخاشگری کلامی زمانی است که شخصی از کلمات خود برای آزار دادن شخص دیگری استفاده می کند. توهین کلامی شامل نام بردن، انتقاد مداوم، سرزنش، متهم کردن و صحبت با دیگران به شیوه ای تحقیرآمیز است.

کسی که به صورت کلامی یا عاطفی توهین می کند ممکن است از رفتار تهدیدآمیز استفاده کند اما در واقع کاری با او انجام ندهد. با این وجود، تهدیدهای کلامی و ترس از آسیب دیدن می تواند اثراتی به همان اندازه مضر داشته باشد.

سوء استفاده عاطفی چیست؟

سوء استفاده عاطفی به عنوان هر عملی تعریف می‌شود که فرد را در معرض رفتاری قرار می‌دهد که می‌تواند منجر به آسیب روانی، اضطراب، افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه شود یا باعث شود در زندگی احساس ترس زندگی کند.

افراد آزاردهنده ممکن است از تکنیک های توهین، تحقیر یا ترس برای کنترل دیگران استفاده کنند. اگرچه تجاوز و سوء استفاده عاطفی ممکن است در غیاب انواع دیگر سوء استفاده رخ دهد، اما اگر انواع دیگری از سوء استفاده ها رخ دهد، سوء استفاده عاطفی نیز احتمالاً اتفاق می افتد.

 
 

نشانه های تجاوز و سوء استفاده عاطفی

بازماندگان سوء استفاده روانی یا عاطفی تمایل دارند منزوی باشند. در حالی که سوء استفاده ممکن است اشکال مختلفی داشته باشد، برخی از رایج ترین نشانه های سوء استفاده عاطفی عبارتند از:

ترور شخصیت:

این رفتار معمولاً به این معنی است که شما در حد او نیستید. سوء استفاده کننده ممکن است جملاتی را بیان کند که به شما القا کند قادر به انجام هر کاری مانند دیگران نیستید و شما را متهم کند که نمی دانید چگونه کارهای ساده را انجام دهید.

خجالت:

افرادی که مرتکب سوء استفاده عاطفی می شوند، اغلب شما را در معرض دید عموم قرار می دهند و ممکن است شما را به خاطر آنچه که فکر می کنند نقص شما می باشد در مقابل دیگران مسخره کنند.

به افکار یا احساسات شما توجه نمی کند : شخصی که از شما سوء استفاده می کند ممکن است بیان کند که فیلم هایی که دوست دارید یا سرگرمی هایی که از آن لذت می برید احمقانه یا اتلاف وقت هستند. آن ها ممکن است شما را متهم کنند که سلیقه خوبی ندارید و به مرزهای شخصی شما احترام نگذارند.

انکار:

اگر احساسات خود را با آن ها در میان بگذارید ممکن است آزار شما را انکار کنند و به شما بگویند که دیوانه شده اید یا هزیان می گویی. به همین دلیل، ممکن است باور کنید که احساسات شما نامعتبر است یا حتی احساس کنید که دیوانه شده اید.

دستور دادن :

سوء استفاده کنندگان اغلب از کلمات یا رفتارهای کنترل کننده برای دستکاری یا ترساندن دیگران استفاده می کنند. انتظار از شما برای پیروی از دستورات آن ها به گونه ای که گویی متعلق به آن ها هستید، نشانه رایج سوء استفاده است.

ائم تجاوز و سوء استفاده عاطفی و یادگیری راه های پایان دادن به خشونت خانگی و چرخه آن امکان پذیر است تنها کافی است که با مشاور تماس بگیرید و از او کمک بگیرید تا در این راه شما را یاری کند.

منبع : تجاوز و سوء استفاده عاطفی چیست؟

منا آذری...
ما را در سایت منا آذری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : منا monaazari بازدید : 240 تاريخ : جمعه 25 شهريور 1401 ساعت: 12:16

 

شوهر دروغگو و پنهان کار، درمان دروغگویی شوهر. در این مقاله راه های تشخیص دروغگویی همسر و درمان آن ذکر شده است.

دروغ شنیدن از سوی کسی که در زندگی تان برای او ارزش قائل هستید، مثلاً همسرتان، می تواند دلخراش باشد. این به این دلیل است که به آن ها اعتماد داشته و این دروغگویی باعث می شود که ناگهان تمام اعتماد خود را از دست بدهید. با این حال، اگر مشکوک هستید که همسرتان به شما دروغ می گوید می توانید موارد زیر را بررسی کنید:
با این حال، فراموش نکنید که دلیل دروغ نیز مهم است. اگر همسرتان برای نجات شما از یک موقعیت خاص به شما دروغ می گوید نباید بیش از اندازه ناراحت شوید زیرا همسرتان به دلیل اهمیتی که به شما می دهد دروغ گفته است.
اما اگر فکر می‌کنید همسرتان همیشه دروغ می‌گوید باید برای تغییر شرایط فکری کنید زیرا زندگی مشترک بدون اعتماد نمی تواند ادامه پیدا کند.

چرا همسرم دروغ می گوید؟

وقتی متوجه می شوید که همسرتان با شما ناصادق بوده است، ممکن است تعجب کنید که چرا با شما صادق نیست. در ادامه دلایلی آمده است که می تواند باعث دروغگویی همسرتان شده باشد:

  • همسرتان ممکن است به شما دروغ بگوید زیرا قول داده کاری انجام دهد اما به آن قول عمل نکرده است.
  • او ممکن است قصد داشته باشد که برخی از عادات خود را تغییر دهد اما موفق به انجام این کار نشده است.
  • همسرتان ممکن است زودتر شما را ناامید کرده باشد و از اینکه اگر دوباره کاری اشتباه انجام دهد، از واکنش شما می ترسد.
  • آن ها ممکن است برای جلوگیری از درگیری به شما دروغ بگویند.
  • همسر شما ممکن است دروغ بگوید زیرا می ترسد شما را از دست بدهد یا از طرف شما طرد شود.
  • آن ها برای کنترل یک موقعیت خاص و تبدیل آن به نفع خود دروغ می گویند.
  • همسر شما برای پنهان کردن خیانت خود دروغ می گوید ( دروغ گفتن می تواند نشانه خیانت باشد)
  • آن ها دروغ می گویند تا خود را فردی با استعداد، خاص یا موفق نشان دهد.

12 نشانه شوهر دروغگو و پنهان کار

دروغ از بین برنده اعتماد است. دروغ گفتن در رابطه می تواند مسائل را پیچیده کرده و مشکلاتی را ایجاد کند که ممکن است نامتناسب باشد و پیامدهای جدی برای رابطه شما داشته باشد.

1. همسرتان غیرعادی صحبت می کند

شما حتما نحوه صحبت کردن همسرتان را می شناسید. بنابراین اگر همسرتان به طرز عجیبی صحبت کند متوجه خواهید شد. اگر همسرتان مانند همیشه صحبت نمی کند می توانید مشکوک باشید که همسرتان به شما دروغ می گوید.

چرا؟ زیرا افرادی که دروغ می گویند معمولا لحن صدا، زیر و بم و سرعت گفتار خود را تغییر می دهند تا دروغ خود را پنهان کنند. اگر متوجه شدید که همسرتان در موقعیت‌های خاص خیلی سریع‌تر از حد معمول صحبت می‌کند، می‌تواند به این دلیل باشد که تا حدودی دروغ می گوید یا چیزی را پنهان می کند.

2. حرکات چشم

آیا همسرتان هنگام صحبت در مورد موضوعات خاصی از تماس چشمی اجتناب می کند؟ اگر بله، پس این امکان وجود دارد که آن ها چیزی را از شما پنهان می کنند. حتی ممکن است وقتی شما سعی می کنید در مورد چیزی صحبت کنید که آن ها سعی در پنهان کردن آن دارند، مکرراً شروع به پلک زدن کنند.

اگر می‌خواهید بفهمید که همسرتان در مورد خیانت دروغ می‌گوید یا نه، به حالات چهره و رفتار او توجه کنید.

3. همسرتان بیش از حد بی قراری می کند| با همسر دروغگو چگونه رفتار کنیم نی نی سایت

بی قراری در واقع نشانه های تشدید اضطراب و عصبی است که افراد وقتی به کسی دروغ می گویند تجربه می کنند به طور مثال مضطرب می شوند، عرق می کنند و یا دست ها و پاهای خود را بیش از حد حرکت می دهند.

4. زبان بدن

وقتی همسرتان به شما دروغ می گوید ممکن است خود را از شما دور کند، از جایش بلند شود و در حین صحبت با شما احساس آشفتگی کند، حتی ممکن است عرق کند یا قرمز شود.

علائم زبان بدن همسر به هیچ وجه به بزرگی دروغ ربطی ندارد. اگر نمی‌توانید این احساس را که «شوهرم دروغ می‌گوید و چیزها را پنهان می‌کند» از خود دور کنید، بیشتر به تحلیل زبان بدن او بپردازید و ممکن است بتوانید تشخیص دهید که چه زمانی راست می‌گوید و چه زمانی نه.

5. همسرتان باعث می شود نسبت به افکارتان تردید داشته باشید

اگر همسرتان گفتگو و حقیقت را طوری تحریف کند که شروع به زیر سوال بردن خود و افکارتان کنید، به این معنی است که چیزی اشتباه است. اگر در پایان هر مکالمه شما سرزنش می شوید، وقت آن رسیده است که موضوع را بیشتر بررسی کنید تا بفهمید واقعاً چه خبر است.

6. همسرتان سعی می کند حواس شما را پرت کند

همسر دروغگو ممکن است سعی کند از موضوعات اجتناب کند یا بحث را تغییر دهد. آن ها ممکن است سعی کنند با مطرح کردن موضوعات دیگر و تغییر مسیر گفتگو، حواس شما را پرت کنند و اگر همسرتان نتواند این کار را انجام دهد، توجه را به شما جلب می‌کند تا در کانون توجه قرار نگیرید.

7. آن ها بیش از حد تدافعی می شوند

اگر متوجه شدید که همسرتان حتی برای ساده ترین چیزها هم توضیحات طولانی بی مورد می دهد، به احتمال زیاد به شما دروغ می گوید. آن ها عمیقاً در مورد جزئیات مسائل حرف زده و بیش از حد خود را توضیح می دهند.

9. احساس می کنید همه چیز آنطور که به نظر می رسد نیست

وقتی صحبت از احساسات درونی شد، اگر صدای کوچکی در سرتان می شنوید که می‌گوید ازدواج شما مملو از دروغ است، آن را نادیده نگیرید. به عنوان نزدیک ترین فرد به همسرتان، بلافاصله احساس خواهید کرد که به شما دروغ می گویند و چیزی اشتباه است البته احساسات همیشه درست نیستند بنابراین با احساسات خود تصمیم نگیرید و حتما نشانه ها را پیگیری کنید.

0.  داستان های همسرتان معنا ندارد

وقتی همسرتان به شما دروغ می گوید، ممکن است در داستان های او ناسازگاری وجود داشته باشد، یا اگر دوباره در مورد همان حادثه از آن ها سؤال شود، ممکن است جزئیات خاصی را حذف یا تغییر دهند. برای دستگیری همسر دروغگو خود، از او بخواهید که پس از گذشت مدتی، داستان خود را از یک رویداد خاص بازگو کند.

دروغگوها معمولاً در نهایت اشتباه می کنند و جزئیات جزئی را در داستان های خود تغییر می دهند. اگر متوجه چنین ناهماهنگی هایی شدید بهتراست از آن ها سوال بپرسید یا از آن ها بخواهید که حقیقت را بگویند.

منبع : 11 نشانه دروغگویی همسر| آیا همسرتان خیانت می کند؟

منا آذری...
ما را در سایت منا آذری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : منا monaazari بازدید : 124 تاريخ : جمعه 25 شهريور 1401 ساعت: 12:12

 

درمان شناختی رفتاری چیست؟ تکنیک های درمانی

درمان شناختی رفتاری (CBT) یکی از مهم ترین روش های درمانی است که توسط روانشناسان مجرب مرکز مشاوره ستاره ایرانیان ارائه می شود. ما از این روش برای درمان افراد در سنین مختلف و برای اختلالات روانی متفاوت استفاده می کنیم. برای کسب اطلاعات بیش تر در مورد درمان شناختی رفتاری به خواندن مقاله ادامه دهید.

برخی از شرایطی که با استفاده از درمان شناختی رفتاری درمان می شوند عبارتند از:

  • افسردگی و سایر اختلالات خلقی
  • اضطراب و حملات پانیک
  • اختلالات اشتها
  • اعتیاد
  • مشکلات کنترل خشم
  • اختلالات شخصیت
  • فوبیا

در ایالات متحده، از هر ۱۵ بزرگسال، یک نفر در سال دچار افسردگی می شود. این عارضه برای هر کسی و در هر زمان ممکن است رخ دهد، اما در افراد ۱۵ تا ۲۸ ساله، به ویژه در زنان، شایع‌تر می باشد.

اگر والدین، خواهر و برادر یا سایر خویشاوندان درجه یک شما سابقه ابتلا به این بیماری را داشته باشد، خطر ابتلا به آن برای شما بیشتر می باشد و لازم است بیش تر با مشاور در تماس باشید.

درمان شناختی رفتاری چیست؟

CBT نوعی روان درمانی است که توسط روانشناسان مجرب و آموزش دیده ارائه می شود. این روش به عنوان درمانی موثر شناخته می شود که نتایج بلندمدتی به دنبال دارد.

گفتار درمانی

گفتار درمانی که نوعی درمان شناختی رفتاری می باشد به شما کمک می کند تا الگوهای افکار منفی را که بر رفتار و احساس شما تأثیر می گذارد، تشخیص و تغییر دهید. این افکار منفی خودکار به مشکلات سلامت روان شما می افزایند و حتی آن ها را بدتر می کنند.

شما باید با درمانگر خود همکاری کرده  تا افکار خودکار منفی شناسایی، آن ها را به چالش کشیده و با دیدگاهی عینی تر جایگزین کنید. انجام این کار می تواند علائم افسردگی و اضطراب شما را بهبود بخشد.

روش‌های متداول مورد استفاده در درمان شناختی رفتاری شامل گفتار درمانی، یادداشت روزانه، نقش‌بازی، تکنیک‌های آرام‌سازی، تمرکز حواس و حواس‌پرتی ذهنی است.

انواع درمان شناختی رفتاری

درمان شناختی رفتاری تنها یک نوع درمان نیست بلکه مجموعه ای از روش ها و راهکارها شامل گفتار درمانی و روش های خودسازی می باشد که به طور کلی روی افکار، رفتارها و احساسات شما تاثیر می گذارد.

برخی از انواع درمان شناختی رفتاری عبارتند از:

  • درمان شناختی برای شناسایی و تغییر الگوهای فکری، رفتارها و احساسات منفی
  • رفتار درمانی دیالکتیکی (DBT) که افکار و رفتارها را از طریق راهبردهایی مانند ذهن آگاهی و تنظیم هیجانی مورد بررسی قرار میدهد
  • رفتاردرمانی عقلانی هیجانی (REBT) برای شناخت باورهای غیرمنطقی، به چالش کشیدن آن ها و ایجاد تغییرات

هر یک از این روش ها متکی به رویکردهای مختلفی است که برای رسیدگی به الگوهای تفکری که به پریشانی روانی شما می افزایند، طراحی شده اند. به طور کلی، درمانگر روی اهداف خاصی تمرکز خواهد کرد و هر مرحله از فرآیند را برای شما توضیح داده و اغلب تکالیفی را برای شما فراهم می‌کند تا قبل از قرار بعدی‌تان آن ها را تکمیل کنید.

آیا درمان شناختی رفتاری موثر می باشد؟

درمان شناختی رفتاری باور دارد که افکار و احساسات شما بر رفتار شما تأثیر می گذارد. هدف CBT این است که یاد بگیرید نمی توانید دنیای اطراف خود را کنترل کنید. اما می توانید نحوه تفکر و برخورد با رویدادهای اطراف را در کنترل داشته باشید.

درمان شناختی رفتاری برای بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات روانی موثر بوده است. به همین دلیل است که درمانگران از این روش ها استفاده می کنند.

دلایل دیگری که باعث اعتماد درمانگران به این روش‌ها می‌شود عبارتند از:

  • افراد زمانی که آگاه باشند افکار منفی و غیرواقعی چگونه احساسات و خلق‌های منفی را افزایش می‌دهد می‌توانند الگوهای فکری سالم تری داشته باشند.
  • درمان شناختی رفتاری در مدت زمان کوتاهی به خوبی جواب می دهد.
  • مطالعات از نتایج درمان شناختی رفتاری برای کمک به افراد برای غلبه بر طیف گسترده ای از رفتارهای ناسالم کمک می کند.
  • افرادی که این درمان را انجام می دهند معمولاً بهبودهایی را در خانواده، روابط بین فردی، عملکرد مدرسه و کار مشاهده می کنند.

منبع : درمان شناختی رفتاری چیست؟ تکنیک های درمانی

منا آذری...
ما را در سایت منا آذری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : منا monaazari بازدید : 159 تاريخ : پنجشنبه 17 شهريور 1401 ساعت: 15:40

 

متن عاشقانه برای همسر و قوانین بهترین همسر در این مقاله ذکر شده است که باعث نزدیکی فیزیکی شما و همسرتان می شود.

متن عاشقانه برای همسر

  • درست زمانی که فکر می‌کنم غیرممکن است بیشتر از قبل دوستت داشته باشم، به من ثابت می‌کنی که اشتباه می‌کنم.
  • اگر فیلم بودی، بارها و بارها تو را تماشا می کردم، اگر کتاب بودی خط به خطت را حفظ می کردم و اگر آهنگ بودی هزاران بار به تو گوش می دادم.
  • لبخند تو زیباترین چیزی است که در زندگی ام دیده ام و هرگز آن را فراموش نمیکنم.
  • اگر بخواهم بین ثروت و تو یکی را انتخاب کنم، تو را انتخاب خواهم کرد.
  • هر اتفاقی که فردا بیفتد مهم نیست چون دوستت دارم.
  • زندگی من با دیدن تو شروع شد، تو همه چیز من هستی.
  • دیدن تو زندگی من را تغییر داد، تو به من و زندگی من معنی دادی.

متن عاشقانه کوتاه برای همسر

  • دوست داشتم می توانستم لبخندت را برای همیشه مقابل چشم هایم حک کنم.
  • اگر مرا به یاد می آوری، پس برای من مهم نیست که دیگران فراموش کنند.
  • تو آخرین رویایی هستی که دارم.
  • در چشمان تو می توانم تمام زیبایی های دنیا را ببینم.
  • محبوب من، فرقی ندارد کجا باشی، قلب من همیشه راهی برای رسیدن به تو پیدا خواهد کرد.
  • دوستت دارم و این آغاز و پایانی می باشد که تو به زنذگی من بخشیده ای.
  • فراموش کردن تو مانند این است که نفس کشیدن را فراموش کنم. در هردو صورت خواهم مرد.
  • تو به من عشق را یاد دادی و در قلبم را به روی خود باز کردی.
  • تو نیمی از من نیستی، تو تمام منی.
  • اولین بار که دست من را گرفتی، احساس کردم روح من را لمس کردی.
  • تو بهترین دوست من هستی، تو در تمام سختی ها به من یاد آوری کردی که امید وجود دارد.
  • پیدا کردن تو به من یاد داد که معجزه امکان دارد.

بهترین همسر❤️11 روش که بهترین همسر ممکن باشید

جملات با احساس برای همسر

  • برای تو تلاش می کنم تا بهترین خودم باشم.
  • فقط برای دیدن لبخند تو صبح ها چشم هایم را باز می کنم.
  • تو به من نشان دادی که فرشته ها هم می توانند انسان باشند.
  • آغوش تو درمانی برای تمام دردهای من می باشد.
  • تو برای من مانند اکسیژن ضروری هستی.
  • شاید نتوانم هر روز و هر ثانیه به تو بگویم، ولی همیشه دوستت دارم و همیشه در ذهن من خواهی ماند.
  • من هرروز با دیدن تو متوجه میشوم که زیبایی چه معنی دارد.
  • هیچ کلمه ای نمی تواند احساسی که به تو دارم را توصیف کند.
  • کاش می توانستی خودت را از چشم من ببینی.
  • برای من خانه جایی است که تو در آن حضور داشته باشی.
  • از این لحظه به بعد تنها برای دیدن لبخند تو تلاش خواهم کرد.
  • هرچیزی که من دارم برای تو می باشد، تو مالک تمام قلب و روح من می باشی.

قوانین بهترین همسر

1.  سعی نکنید دائماً مشکلات او را حل کنید.

از نظر روانی، بهترین راه برای تعامل با شریک زندگی خود در حین گوش دادن به او این است که واقعاً تلاش کنید و درک کنید که آن ها چه احساسی دارند. این نوع گوش دادن همدلانه باعث تقویت ارتباطات و ایجاد صمیمیت می شود. این بدین معنا نیست که حل مسئله مهم نیست، فقط لازم نیست وارد شوید و سعی کنید فوراً مسائل را اصلاح کنید.

2.  به یاد داشته باشید: همسر شما مشاور نیست.

بله، خوب است که اضطراب ها، ترس ها و ناامیدی های کوچک و بزرگ خود را با همسرتان در میان بگذارید. اما او نمی تواند تنها کسی باشد که برای مشاوره به او مراجعه می کنید. سعی کنید دوستان یا مشاوری را نیز پیدا کنید که بتوانید به او تکیه کنید. 

3. به وعده های خود عمل کنید.

یکی از مهم ترین کارهایی که می توانید در زندگی انجام دهید انجام وعده هایی است که می دهید، شاید تصور کنید که لازم نیست به وعده های خود عمل کنید اما حرف های شما نشانه اعتبار شما هستند بنابراین حتما توجه کنید که وعده های قابل اجرا بدهید.

4. بیشتر معاشقه کنید

وقتی ازدواج کردید، فراموش کردن معاشقه اسان است. بنابراین، اگر می‌خواهید جذابیت رابطه را تشدید کرده، کمی احساس سرخوشی کنید و صمیمی تر شوید بیشتر معاشقه کنید.»  معاشقه باعث می شود که زنان بیش تر برای رابطه از نظر ذهنی آماده شوند. حتما معاشقه را به برنامه های خود اضافه کنید و نتیجه آن را مشاهده کنید.

5. مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید.

اگر عاشق فیلم هستید، با یک دوست یا حتی تنهایی به تماشای فیلم بروید. اگر دوست دارید ورزش کنید، به طور منظم زمانی را برای دویدن بیرون رفته یا به باشگاه بروید. اگر سرگرمی دارید به آن ادامه دهید.

6. افکار یا نگرانی های او را مسخره نکنید.

به آنر ها نگویید که بیش از حد واکنش نشان می دهند، عصبانی هستند، یا اینکه نگرانی هایشان احمقانه است. حتی اگر واقعاً فکر می‌کنید که برداشت او احمقانه یا مضحک است، این قضاوت را برای خود نگه دارید و در عوض راه‌حل‌های سازنده ارائه دهید.

7. عذرخواهی کنید

یکی از مهم ترین قوانین برای یک ازدواج موفق عذرخواهی از یکدیگر است. این گاهی اوقات به معنای عذرخواهی است، حتی اگر احساس کنید دلیلی برای عذرخواهی وجود ندارد.

8. یک تیم باشید

خوشبخت‌ترین زوج‌ها اغلب خود را «یک تیم» می‌نامند، زیرا در واقع این همان چیزی است که یک ازدواج موفق می باشد. هنگامی که در زندگی خود با چالش ها یا مشکلاتی مواجه می شوید، با هم با آن ها روبرو شوید. اگر تیم خوبی هستید، در کنار هم بسیار قوی تر از هر زمانی هستید که جدا از هم باشید.

بخش مهمی از این امر این است که وقتی با مشکلاتی روبرو می شوید، نیمه دیگر خود را تنها نگذارید. تلاش برای رویارویی با آن ها به تنهایی می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در روابط شما شود.

این بدان معنا نیست که شما باید فردیت خود را از دست بدهید. در واقع، مهم است که برای خود و چیزهایی که از آن لذت می برید وقت بگذارید.

منبع : بهترین همسر❤️11 روش که بهترین همسر ممکن باشید

منا آذری...
ما را در سایت منا آذری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : منا monaazari بازدید : 151 تاريخ : پنجشنبه 17 شهريور 1401 ساعت: 15:38

 

کاهش تضمینی درد پریود با روش های خانگی. از این روش ها می توان به تغذیه، ماساژ، منیزیم و موارد دیگر اشاره کرد که برای همیشه می تواند شما را از درد پریود رها کند.

از هر 10 زن، 1 نفر در طول دوره های قاعدگی خود به قدری درد شدید را تجربه می کند که مجبور می شود هر ماه یک تا سه روز فعالیت خود را محدود کند.

متأسفانه، هیچ راه ساده‌ای برای خلاص شدن از درد پریود وجود ندارد. اما راه‌هایی برای کاهش گرفتگی، درد و احتمالاً جلوگیری از این علائم وجود دارد. 

از آنجایی که علائم قبل از قاعدگی مانند عصبانیت، تحریک پذیری، اشک ریختن، و افسردگی و همچنین درد پریود بسیار رایج هستند، به راحتی می توان فکر کرد که این مسائل بخشی طبیعی از چرخه قاعدگی یک زن است. با این حال، نیستند.

چه چیزی باعث درد عادت ماهانه دخترانه می شود؟

گرفتگی های پریود به دلیل انقباضات رحم شما ایجاد می شود. این انقباضات با تغییرات در سطح هورمون های بدن، به ویژه پروستاگلاندین ها ایجاد می شود. 

برخی از افراد بیشتر احتمال دارد درد پریود را تجربه کنند، به ویژه آن هایی که:

  • کمتر از 30 سال سن دارند
  • در طول قاعدگی خود خونریزی شدید دارند.
  • خونریزی نامنظم دارند
  • سابقه خانوادگی درد پریود را تجربه می کنند.
  • سیگار می کشند.
  • بلوغ زودرس (سن 11 سالگی یا زودتر) را تجربه می کنند.

پیشنهاد مشاور: افسردگی قبل از پریود و قائدگی در زنان و مردان | سندرم پیش از قاعدگی

7 راه تضمینی برای مقابله با درد پریود ❤️ درمان خانگی

بهترین روش های طبیعی برای درمان درد پریود

1. پدهای حرارتی

برای کاهش درد پریود در روز اول نی نی سایت، درمان حرارتی ممکن است بهترین گزینه شما باشد که نباید آن را از دست بدهید.

چه از یک بطری آب گرم، چه از پد گرم کننده یا حمام آب گرم استفاده کنید، گرما به عضلات شما کمک می کند تا آرام شوند و درد را کاهش دهید. دراز کشیدن با چیزی گرم روی شکم دردناک یا استراحت در وان نیز می تواند استرس شما را کاهش دهد.

2. ورزش| دارم از درد پریود میمیرم

برای بسیاری از ما، ورزش آخرین لیست از کارهایی است که باید هنگام درد پریود انجام دهید، اما واقعا می تواند کمک کند.

الیزابت تراتنر، متخصص طب سوزنی می گوید: «ورزش به کاهش سطح پروستاگلاندین ها و تنظیم هضم غذا کمک می کند. از آنجایی که پروستاگلاندین ها در وهله اول باعث ایجاد بیشتر درد می شوند، هر چیزی که پروستاگلاندین ها را کاهش دهد احساس بهتری در شما ایجاد می کند. به علاوه، این تمرین باعث ترشح اندورفین در بدن می شود که خلق و خوی شما را بهبود می بخشد.

او توصیه می کند قبل از شروع قاعدگی ورزش را اضافه کنید تا به کاهش گرفتگی پیش از شروع آن کمک کنید. در طول دوره قاعدگی (زمانی که درد ندارید)، سعی کنید پیاده روی کنید یا فعالیت های سبکی انجام دهید.

3. منیزیم

کاهش درد پریود در روز اول نی نی سایت، می توان گفت که مصرف 300 میلی‌گرم منیزیم در شب با گلیسینات به کاهش دردهای قاعدگی کمک کند. منیزیم می تواند در کاهش پروستاگلاندین ها و کاهش درد موثر باشد.

متأسفانه، شما نمی توانید فقط منیزیم مصرف کنید و در عرض چند دقیقه احساس بهتری داشته باشید. اما یک دوز شبانه اغلب گرفتگی عضلات را در طول دوره قاعدگی به حداقل می رساند.

4. رژیم غذایی

رژیم غذایی یک کلیشه کامل است، چیزی جز پیتزا، شکلات و بستنی برای پنج روز کامل. غذاهای فرآوری شده و سرخ شده سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 هستند که برای شما در دوران پریود خوب نیست.

برایتن می گوید: وقتی رژیم غذایی ما سرشار از امگا 6 است، پروستاگلاندین های قوی تری تولید می کنیم. برای مقابله با آن، باید غذاهای ضدالتهابی غنی از امگا 3 مانند سالمون، ساردین، گردو و بذر کتان را مصرف کنید. این ها به کاهش التهاب کمک می کنند، که به نوبه خود پروستاگلاندین های را کاهش می دهد.

5.  یوگا انجام دهید

یک مطالعه مورد اعتماد نشان می دهد که مانند ورزش هوازی، یوگا نیز ممکن است برای کاهش گرفتگی های قاعدگی مفید باشد.

در این مطالعه، کارشناسان دریافتند زنانی که یک بار در هفته به مدت 12 هفته در یک کلاس یوگا 60 دقیقه ای شرکت کردند، کاهش قابل توجهی در درد پریود نشان دادند.

اگر می‌خواهید یوگا را امتحان کنید، به دنبال کلاسی باشید که آرامش‌بخش باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که این ترکیب در کاهش درد ناشی از گرفتگی‌های قاعدگی مؤثرتر است.

6. از مصرف کافئین و غذاهای شور خودداری کنید

برخی از غذاها برای بهبود درد پریود بهتر از سایرین هستند. به عنوان مثال، خوردن غذاهایی که التهاب را کاهش می دهد ممکن است کمک کند. این شامل موارد زیر می باشد:

  • انواع توت ها
  • ماهی چرب
  • آووکادو
  • روغن زیتون

همچنین ایده خوبی است که غذاهایی را که می توانند باعث ، نفخ و ناراحتی شوند، محدود کنید، مانند موارد زیر:

  • غذاهای شور
  • کافئین
  • الکل
  • غذاهای چرب

7. هیدراته بمانید

اگر درگیر کمبود آب بدنتان باشید، پریود ممکن است دردناک تر باشد.

سعی کنید روزانه هشت لیوان آب بنوشید. اگر هوا گرم است، اگر ورزش کرده‌اید یا اگر احساس تشنگی می‌کنید، به مقدار بیشتری نیاز خواهید داشت.

8. وضعیت خواب خود را تغییر دهید

وضعیت جنین بهترین حالت خوابیدن برای دردهای قاعدگی است. این می تواند به این دلیل باشد که این وضعیت وزنی را روی شکم یا کمر شما وارد نمی کند.

هیچ تحقیقی در مورد اینکه چگونه وضعیت خواب شما می تواند بر درد پریود تأثیر بگذارد وجود ندارد، اما این بدان معنا نیست که ارزش امتحان کردن را ندارد.

منبع : ۷ راه تضمینی برای مقابله با درد پریود ❤️ درمان خانگی

منا آذری...
ما را در سایت منا آذری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : منا monaazari بازدید : 223 تاريخ : دوشنبه 14 شهريور 1401 ساعت: 21:37

 

اعتیاد به مواد افیونی چیست؟

مواد افیونی یا اُپیوئید داروهایی هستند که توسط متخصصان پزشکی برای تسکین یا مدیریت درد به افراد تجویز می شوند. با این حال، این مسکن‌های با قدرت بالا بسیار اعتیادآور هستند و بیماران می‌توانند به احساس سرخوشی که ایجاد می‌کند وابسته شوند.

اپیوئیدها معمولاً در صورت مصرف کوتاه مدت و پیروی از توصیه های پزشکی بی خطر هستند. با این حال، بیماران می توانند به دارو وابستگی پیدا کنند که می تواند منجر به استفاده نادرست و از دست دادن کنترل بر مصرف شود.

علل اعتیاد به مواد افیونی چیست؟

اعتیاد به مواد افیونی زمانی اتفاق می‌افتد که فرد درگیر «احساس خوب» ناشی از این دارو شود. هنگامی که فرد مصرف دارو را متوقف می کند یا به پایان نسخه خود می رسد، ممکن است این حس را از دست بدهد یا احساس کند که نمی تواند بدون آن زندگی کند.

کسانی که در خطر اعتیاد به مواد افیونی دارند به دنبال دریافت مواد افیونی بیشتری خواهند بود. کسانی که هنوز دوره مصرف مواد افیونی را می گذرانند ممکن است بخواهند دوز مصرفی خود را افزایش دهند یا بیشتر مصرف کنند. این به این دلیل اتفاق می‌افتد که آن ها برای رسیدن به همان مقدار باید دوز بالاتری مصرف کنند.

تعدادی از عوامل شناخته شده برای افزایش خطر اعتیاد به مواد افیونی وجود دارد. آن ها عبارتند از:

  • فقر
  • سابقه شخصی یا خانوادگی سوء مصرف مواد
  • فشار
  • اضطراب
  • افسردگی
  • بیکاری

رایج ترین انواع مواد مخدر چیست؟

مواد افیونی با تعامل با گیرنده های اپیوئیدی در سیستم عصبی مرکزی بدن، حواس را آرام کرده و درد را تسکین می دهند. مواد افیونی، نوعی داروی افیونی بوده که از گیاه خشخاش به دست می آید. انواع مواد افیونی شامل کدئین، مورفین و تریاک می باشد.

انواع دیگر مواد افیونی عبارتند از:

  • مواد افیونی طبیعی
  • مواد نیمه مصنوعی مانند هروئین، اکسی کدون، هیدروکودون و هیدرومورفون
  • مواد مصنوعی، مانند فنتانیل و متادون

چگونه تشخیص می دهید که فردی اعتیاد به مواد افیونی دارد؟

اگر فردی اعتیاد به مواد افیونی داشته باشد، ممکن است علائم و رفتارهای زیر را نشان دهد:

  • مصرف دارو بیشتر از مقدار تجویز شده
  • اتمام زودهنگام نسخه
  • درخواست دوز بالاتر
  • مصرف دارو برای مدت طولانی تر از حد نیاز
  • مراجعه به چندین پزشک
  • اختلال در الگوی غذا خوردن و خوابیدن
  • نوسانات خلقی
  • منزوی شدن از نظر اجتماعی

منبع : اعتیاد به مواد افیونی

منا آذری...
ما را در سایت منا آذری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : منا monaazari بازدید : 96 تاريخ : دوشنبه 7 شهريور 1401 ساعت: 0:55

 

روانکاوی مؤثرتر از روانشناسی است؟ روانکاوی چیست؟ در این مقاله به تفاوت روانکاو و روانشناس به طور کامل پرداخته شده است.

روانپزشک کیست؟

روانپزشک دارای مدرک پزشکی می باشد که به آن ها اجازه می دهد نه تنها بیماری های روانی را تشخیص دهند بلکه دارو نیز تجویز کنند. روانپزشک علاوه بر تشخیص در درمان و پیشگیری از اختلالات سلامت روان، از جمله افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD)، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)، اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی، اختلالات خواب، اختلالات خوردن و سوء مصرف مواد نیز تمرکز دارد.

روانپزشکان از چندین روش درمانی از جمله روان درمانی (گفتار درمانی) و داروها مانند داروهای ضد افسردگی، آرام بخش، ضد اضطراب، ضد روان پریشی، خواب آور، تثبیت کننده های خلق و خو و محرک ها استفاده می کنند.

آیا روانپزشک درمانگر است؟

اکثر روانپزشکان دارو درمانی و سایر درمان های پزشکی را مدیریت می کنند و گفتار درمانی ارائه نمی دهند. بیماران اغلب با درمانگر و روانپزشک به طور همزمان کار می کنند تا اختلالات سلامت روان خود را به بهترین نحو درمان کنند. با این حال، برخی از روانپزشکان گفتگو درمانی و سایر درمان های بالینی را به بیماران پیشنهاد می کنند.

7 نکته که نشان می دهد باید به روانپزشک مراجعه کنید:

  • وقتی افکاری وجود دارد که به شما صدمه می زند.
  • وقتی درگیر خشم و خشونت شدید هستید.
  • توهم دارید (فکر کردن به چیزهای غیر منطقی، دیدن یا شنیدن چیزها یا صداهایی که توهم هستند).
  • هنگامی که نوسانات زیادی در خلق و خوی وجود دارد (همیشه همراه با روان درمانی توصیه می شود).
  • هنگامی که اختلال شناختی همراه با کاهش عملکرد وجود دارد ( همراه با عصب روان درمانی).
  • زمانی که روان درمانی یا مشاوره جواب نمی دهد.

تفاوت بین روانشناس، روانپزشک و روانکاو چیست؟

پیش روانشناس برم یا روانپزشک

اینکه به مشاور یا روانپزشک مراجعه کنید به مشکلات و اهداف شما بستگی دارد. اگر در مواجهه با استرس، مشکلات خانوادگی، ازدواج، مدرسه، محل کار یا موقعیت های اجتماعی مشکل دارید، گفتگو درمانی با یک مشاور یا روانشناس می تواند مفید باشد.

 با این حال، اگر علائم شدیدتر یا آزاردهنده‌تری را تجربه می‌کنید، مانند شنیدن یا دیدن چیزهایی که وجود ندارند، داشتن افکار خشونت آمیز نسبت به دیگران، افکار آسیب رساندن به خود یا خودکشی، ممکن است به روانپزشک مراجعه کنید. 

درمانگر، بسته به آموزش و مجوز خود، از گفتار درمانی استفاده می کند، که یک تاکتیک رایج است تا شما را تشویق کند تا به پاسخ ها و نتیجه گیری های منطقی در مورد مشکلات برسید. درمانگران می توانند استراتژی های مقابله ای را به شما ارائه دهند و به شما در تغییر الگوهای تفکر منفی و مدیریت استرس کمک کنند.

روان‌شناسانی که با کودکان کار می‌کنند ممکن است مهارت‌های تفکر و توانایی‌های تحصیلی آن‌ها را ارزیابی کنند و رویکردهایی را که برای کودکان مناسب است، مانند بازی‌درمانی ارائه می دهند.

روانپزشکان ممکن است برای درمان اختلالات زیر تجویز کنند:

  • اختلالات اضطرابی
  • اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD)
  • اختلال دو قطبی
  • افسردگی شدید
  • اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
  • روان‌گسیختگی
  • اختلالات مصرف مواد

روانکاوی چیست؟

رویکردی که روانکاو انجام می دهد، تحلیل است. یکی از تفاوت‌های اصلی با سایر رویکردهای روان‌شناختی این است که روانکاوی با ناخودآگاه سر و کار دارد: یعنی فرض می‌کند که ما کنترل داوطلبانه یا آگاهانه بر روند زندگی خود نداریم، بنابراین تحلیل عمیق ناخودآگاه ضروری است. درمان روانکاوی بررسی می کند که چگونه این عوامل ناخودآگاه بر روابط فعلی و الگوهای فکر، عواطف و رفتار تأثیر می گذارند.

روانکاوی برای چه کسانی مفید است| هزینه روانکاو خوب در تهران

به زبان ساده می توان گفت که روانکاوی برای کسانی مناسب است که دردهای عاطفی عمیق را تجربه می کنند. این درمان به افراد کمک می کند که با مشکلات خود کنار بیایند. 

روانکاوی به افراد کمک می کند تا با اختلالات روانی و درگیری های درونی مقابله کنند و همچنین درک خود و آزادی را افزایش دهند. مراجعه به روانکاو زمانی توصیه می شود که در فرد تمایل به بررسی دقیق و عمیق وضعیت ناراحتی فعلی وجود داشته باشد.

در اینجا برخی از دلایلی است که ممکن است به روانکاو مراجعه کنید:

  • اگر می خواهید درک بیشتری از خودتان و مشکلاتی که بر سر راهتان قرار می گیرد ایجاد کنید.
  • اگر می خواهید بدانید که هم گذشته، هم حال و هم زندگی درونی و بیرونی با هم هماهنگ می شوند.
  • اگر می خواهید تجربیات خود را درک کنید و درک کنید که چه اتفاقی برای شما و روابطتان افتاده است.
  • اگر در مورد نحوه عملکرد ذهن کنجکاو هستید و می خواهید با مشکلات ریشه ای مقابله کنید.
  • اگر می خواهید آرامش پیدا کنید و می خواهید این تغییرات پایدار باشد.

روان درمانی چیست؟

روان درمانی  یکی از  راه هایی است که به ما کمک می کند تا با مشکلات زندگی خود کنار بیاییم. روان درمانی باعث می شود که از چیزهای جدید آگاه شویم، به گونه ای متفاوت با مشکلات خود برخورد کنیم و در نهایت پاسخ ها و راه حل های مطلوبی را پیدا کنیم که باعث می شود در مورد خود و در زندگی خود احساس خوبی داشته باشیم. 

روان درمانی برای رهایی ما از رنج های غیرضروری که بر زندگی ما سنگینی می کند، بازیابی اعتماد به نفس و امنیت که  از دست داده ایم مفید بوده و همچنین به ما کمک می کند تا نه تنها به دیگران بلکه به توانایی های خود نیز اعتماد کنیم.

منبع : تفاوت بین روانشناس، روانپزشک و روانکاو چیست؟

منا آذری...
ما را در سایت منا آذری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : منا monaazari بازدید : 112 تاريخ : دوشنبه 7 شهريور 1401 ساعت: 0:53

حل اختلاف پوشش یکی از اختلافات بسیار مهم و حائز اهمیت زوجین بوده است که در این مقاله به طور اساسی مورد بررسی قرار می گیرد.

 زوجین به ویژه زوج های جوان به سختی می توانند در این مورد به یک تفاهم و رضایت نسبی برسند و معمولا قضیه از آن جایی شروع می شود که یکی از طرفین, علل الخصوص مردان, نسبت به پوشش همسر خود اعلام اعتراض می کنند و مشاجرات میان آن ها شروع می شود.

ریشه ی این مشکل تفاوت در اعتقادات و باورهای هر فرد می باشد که می تواند گاهی موجب طلاق و پایان دادن به زندگی مشترک هر فرد شود.

با این که این گونه اعتراضات به طور معمول اولین بار توسط مردان نسبت به همسرشان ابراز می شود اما تاکنون زنان زیادی نیز اعتراض خود را نسبت به نحوه ی پوشش همسر خود بیان کرده اند. متاسفانه در جامعه ی امروزی بسیاری از جوانان از فرهنگ غلط غربی تبعیت می کنند و پوشش های زننده ای را به عنوان پوشش روزانه خود انتخاب می کنند که این موضوع زنان یا مردان زیادی را به اعتراض درباره پوشش همسر خود واداشته است.

زوج درمانگر برای این که بخواهد به مشاجرات زوجین خاتمه بدهد آنان را وادار می کند تا درباره اعتقاد قلبی و باور خود نسبت به پوشش ایده آل صحبت کنند. وقتی هر دوی این افراد اظهارات فرد دیگر را بشنوند در نهایت به یک توافق و خط قرمز  مشترک خواهند رسید.

هر زن و مردی در زندگی مشترک لازم است با یکدیگر تفاهم داشته باشند تا زندگی شاد و مفرحی را تجربه کنند اما متاسفانه گاهی اوقات همه چیز بر وفق مراد پیش نمی رود. در برخی مواقع زن یا مرد در خانواده ای بزرگ شده اند که از نظر اعتقادی سخت گیر یا آسان گیر بوده اند و در مقابل شریک زندگی اش فردی متفاوت می باشد. اختلاف نظر در چنین مواقعی موجب بروز دعوا و کشمکش بین آن ها می شود که در ادامه به تفصیل به این موضوع خواهیم پرداخت. 

حل اختلاف پوشش زن و شوهر| مشاوره پیش از ازدواج

مسئله حجاب در ازدواج

متاسفانه بسیاری از زوجین پیش از ازدواج درباره این مسئله توافقی نمی کنند، بعضی دیگر از اطرافیان به طرفین ازدواج توصیه می کنند که نسبت به پوشش یکدیگر حساس نباشند چرا که در طول زندگی مشترک شبیه هم خواهند شد اما این دیدگاه غلط موجب بالارفتن توقع زوجین نسبت به یکدیگر می شود و علاوه بر حل نشدن مشکل رابطه میان آنان را نیز بر هم میزند.

صریحا صحبت کنید

در کمال تاسف مشکل عمده ی زوجین این است که پیش از ازدواج تنها به بعد عاطفی ازدواج می پردازند و نسبت به خواسته های منطقی خود توافقی نمی کنند. در واقع علت این روراست نبودن این است که هر دوی آنان وحشت دارند که این ازدواج به هم بخورد. 

در نظر بگیرید پسری که پوشش همسرش اهمیت زیادی در زندگی اش دارد باید همان پیش از ازدواج کاملا صریح و واضح به دختر بگوید که همسر ایده آل در ذهن او چنین پوششی خواهد داشت. پوشش ایده آل نیز در نظر هر فردی متفاوت است. ممکن است یک نفر شرط کند که همسر من باید از چادر برای پوشش خود استفاده کند و فرد دیگری پوشش مانتو را ترجیح دهد هرکدام از این افراد باید همسر مناسب خود را پیدا کند.

 

ثبات شخصیت او را بسنجید

گروهی دیگر از زوجین از این مسئله شکایت دارند که همسرشان هر روز تغییر عقیده می دهد و نظر او نسبت به پوشش  سخت تر و یا حتی سهل تر ابراز می شود. به دلیل بروز چنین مشکلاتی بهتر است پیش از ازدواج به جای این که به حرف و صرفا گفتار پارتنر خود توجه کنید به رفتارها و اعمال او توجه کنید. 

ثبات عقیده یکی از مسائلی است که ربط مستقیم به زندگی شما دارد و ممکن است عدم آن زندگی شما را به نابودی مطلق بکشاند. معمولا اطرافیان افرادی که ثبات عقیده و شخصیت ندارند کاملا سردرگم هستند چرا که هر روز یک نظر متفاوت از فرد می شنوند و نمی دانند که دقیقا باید چه واکنشی نشان دهند.

شاید از خود بپرسید از کجا باید بفهمیم که فرد مقابل ثبات عقیده و شخصیت دارد یا خیر؟

در این صورت باید سنجید که او نسبت به گذشته تا چه حد تغییر کرده و یا این که رفتار او با خانواده خود به چه صورت است؟

مشاوران خانواده به صلاح دید نیاز بودن از شما تست های مربوطه را می گیرند تا متوجه شود هر دوی شما مناسب یکدیگر هستید یا خیر.

واکنش صحیح نسبت به ابراز اختلاف نظر پوششی

به یاد داشته باشید نباید نسبت به چنین اختلاف نظرهایی برخورد شدید و سراسر هیجان از خود نشان بدهید چرا که چنین رفتارهایی فقط شرایط را وخیم تر می کند. بهترین راه کنترل کردن احساسات این است پیش از این که واکنشی نشان بدهید 10 ثانیه نسبت به این واکنش و عواقب احتمالی بعد از آن فکر کنید. در سطرهای بعدی به واکنش های صحیح نسبت به این اعتراضات خواهیم پرداخت:

نگرانی های همسرتان را بسنجید

همواره در تلاش باشید تا رابطه ای صمیمی با همسرتان داشته باشید. نسبت به نگرانی هایش با او حرف بزنید و او را مطمئن کنید که نسبت به او اهمیت قائل می شوید.

بسیاری از افراد در چنین مراحلی حال بهتری پیدا می کنند و متوجه می شوند همسر آنان لجبازی نمی کند و به نظر او نیز اهمیت می دهند.

نسبت به تعهداتی که پیش از ازدواج داده اید وفادار باشید.

واقع بین باشید

اگر پیش از ازدواج درباره پوشش مورد قبول هردویتان توافق کرده اید الان نمی توانید نسبت به آن پیمان شکنی کنید. در این صورت خطری جدی کانون گرم خانواده شما را تهدید خواهد کرد.

تحمل یا پذیرفتن

اگر همسرتان نسبت به پوششی که شما دارید خواسته ای دارد بکوشید تا با مذاکره و گفت و گو این قضیه را حل کنید و به توافق نهایی برسید. در این بین دو مسئله پیش می آید شما در این گفت و گو راضی به انجام این کار شدید یا در تلاش هستید که اوضاع را آرام کنید و آن را تحمل کنید.

در این بین باید متذکر شویم که تحمل کردن هیچ چیزی را حل نمی کند. شما با تحمل کردن احساسات خود در واقع آنان را سرکوب می کنید تا جایی که در موقعیتی سرباز می کند و شما نسبت به زندگی منزجز خواهید شد.

مراجعه به مشاور خانواده به شما کمک می کند تا در این باره با یک فرد متخصص و خبره مشورت کنید و آن شخص نسبت به هیچ یک از مراجعان خود حب و بغضی ندارد و تنها در پی رفع موانع آنان است.

مشاوره قبل از ازدواج

هر کس در جامعه پوشش خاص خود را دارد. برخی می پسندند تا چادر سر کنند برخی پوشش مانتو و روسری را می پسندند و برخی پوشش با حداقل حجاب را انتخاب می کنند. اما در بین همه ی این پوشش ها کدام یک از همه بهتر است؟

در پاسخ تنها می توانیم بگوییم : نوع حجاب و پوشش هر کس بسته به صلاح دید خود است و تنها خودش انتخاب می کند که چه حجابی مناسب اوست اما در کل فلسفه ی حجاب این است که زنان یا مردان به گونه ای در جامعه حاضر شوند که از جلب توجه دیگران خودداری کنند.

منبع :  حل اختلاف پوشش زن و شوهر| مشاوره پیش از ازدواج 

منا آذری...
ما را در سایت منا آذری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : منا monaazari بازدید : 115 تاريخ : پنجشنبه 3 شهريور 1401 ساعت: 21:38

خیانت زن شوهردار چیست؟ خیانت یکی از رایج‌ترین خیانت‌هایی است که مردم در مورد آن‌ها صحبت می‌کنند. اعتمادی که شکسته غیرقابل جبران می باشد اما بدین معنی نمی باشد که نباید برای رابطه خود تلاش کنید.

5 راه برای درمان خیانت زن شوهردار

در ادامه می‌خواهیم پنج کاری را که می‌توانید انجام دهید تا از خیانت نجات پیدا کنید، به شما ارائه دهیم:

1. به خودتان زمان بدهید

بهبودی از خیانت یک روند دردناک است و زمان می برد. در این دوران احساس خشم و ناراحتی کاملاً طبیعی است اما به یاد داشته باشید که همه اینها بخشی از روند بهبودی است.

همسر مورد خیانت قرار گرفته ممکن است پس از اینکه متوجه شدند همسرشان رابطه نامشروع داشته است، وسوسه شوند که در یک اقدام انتقام جویانه انجام دهد، اما این به بهبود ازدواج کمک نمی کند. به طور معمول، شما فقط در نهایت از طریق واکنشی مانند این به یکدیگر صدمه می زنید و هیچ کمکی به روند بهبودی شما نمی کند.

چندین ماه یا حتی سال طول می کشد تا به حالت نسبتاً عادی برگردید.

2. آن را به عنوان یک زنگ بیداری بدانید

از خود بپرسید آیا راهی وجود دارد که بتوانید این خیانت را به عنوان یک زنگ بیدارباش ببینید؟ راهی برای یادگیری و کشف چیزهایی در مورد خود و ازدواج تا بتوانید پیشرفت کنید.

در ازدواج همیشه مواقعی پیش می آید که نیازهای عاطفی یک یا هر دو همسر برآورده نمی شود. این امر مخصوصاً زمانی صادق است که با یکدیگر مشکل ارتباطی داشته باشید.

در این شرایط زوج درمانگر خوب بسیار کمک کننده است: در نهایت هر دوی شما مجبور خواهید بود تا حدودی مسئولیت مشکلات موجود در رابطه را که منجر به این رابطه شده است به عهده بگیرید، حتی اگر همسرتان تنها کسی باشد که خیانت کرده باشد.

خیانت زن شوهردار چیست

3. به خود اجازه غصه خوردن بدهید

گذر از خیانت بسیار شبیه سوگ است. قبلاً در مورد برخی از آسیب های مربوط به خیانت صحبت کردیم.

غم و اندوه فرآیندی است که نیاز به زمان دارد. نمی توان عجله کرد و نباید از کنار آن گذشت زیرا احتمالاً بعداً در ازدواج شما به صورت خشم ظاهر می شود.

4. برتری اخلاقی

به دست آوردن برترب می تواند بسیار وسوسه انگیز باشد: خیانت شما را به جای یک قربانی قرار می دهد. اما متأسفانه کمکی به بهبودی نمی کند. این باعث افزایش شرم همسر شما می شود و شما احساس می کنید که می توانید از این شرایط استفاده کنید.

در حالت ایده‌آل، کاری که می‌خواهید انجام دهید این است که به جای فکر کردن در مورد خیانت، از تجربیات خود استفاده کنید.

5. روی چیزهای خوب تمرکز کنید

سرزنش و گناه در یک رابطه مخرب هستند. باید روندی وجود داشته باشد که به شما کمک کند تمام آسیب‌ها را بپذیرید و در نهایت او را ببخشید. در تمام این مدت، تمرکز بر نکات مثبت می تواند مفید باشد. این زمانی است که شما شروع به بهبودی می کنید تا خود را تقویت کنید.

15 نشانه خیانت زنان| خیانت زن شوهردار چیست

تغییرات در ارتباطات

  • عدم توجه به حرف های شما.
  • تغییر موضوعات ناراحت کننده
  • اجتناب از پاسخ دادن به سوالات.
  • اتهام می زند.
  • منفعلانه و پرخاشگرانه عمل می کند.

تغییرات نگرش

  • نشانه های عزت نفس پایین را نشان می دهد.
  • بیش تر از قبل انتقاد می کند.
  • همسر شما بیشتر دعوا می کند.
  • همسرتان در مورد طلاق حالت تدافعی می گیرد.

دروغ و اجتناب

عدم صداقت یک نشانه بسیار مشخص در خیانت می باشد:

  • احساس می کنید از یکدیگر دور شده اید.
  • همسرتان علاقه ندارد زمان خود را با شما بگذراند.
  • در اطراف شما مضطرب می باشد.
  • همسرتان به نظر خارج از کنترل می باشد.
  • همسرتان شما را به خیانت متهم می کند.

تغییرات در زندگی جنسی شما

  • در رابطه شما انرژی جنسی کمی وجود دارد.
  • به طور کلی رابطه جنسی ندارید.
  • متوجه می شوید که همسرتان از رابطه جنسی فرار می کند.

بی تفاوتی

بی تفاوتی همسرتان نسبت به چیزهایی که دوست داشته است ممکن است نشانه خیانت همسرتان باشد:

  • ممکن است تصور کنید که همسرتان از شما یا کار خود خسته شده باشد.
  • هیچ احساسی نسبت به شما یا فرزندان خود نشان نمی دهد.
  • نسبت به رویدادهای خانوادگی مانند تولد و تعطیلات بی تفاوت می باشد و برای آن ها برنامه ریزی نمی کند.

8 رفتاری که اندازه خیانت آسیب زا است

در ادامه هشت رفتاری ذکر شده است که به اندازه خیانت می تواند آسیب زا باشد:

۱- خواسته ها و نیازهای خود را بالاتر از شرکای خود قرار دهید

در روابط شراکت و برابری حرف اول را می زند. هنگامی که شروع به فراموش نیازهای طرف مقابل کنید یا شروع به برتر قرار دادن نیازهای خود بر شریک زندگی خود کنید، به تدریج در رابطه خود افت خواهید کرد.

بله، نیازهای شما نیز مهم است. اما توجه شما باید در مورد نیازهای شریک زندگی تان نیز باشد و اینکه هر دوی شما چگونه با هم کار می کنید تا خواسته ها و نیازهای یکدیگر را برآورده کنید.

مراقب این موضوع باشید دوست داشتن کسی فقط گفتن کلمات نیست، بلکه نشان دادن آن از طریق اعمال است.

2. قدردانی کنید

وقتی برای مدت طولانی با یک نفر بوده اید. ممکن است از تلاش برای رمانتیک بودن، رقصیدن، گفتن «دوستت دارم» یا «لطفا و تشکر کردن» دست بردارید.

اگر شریک زندگی شما احساس کند که از او قدردانی نمی شود، ممکن است نگران شود. اگر به تمیز کردن خانه کمک نکرده، به بچه ها کمک نکنید، یا کمک های شریک زندگی خود را به رسمیت نشناسید و قدردان آن نباشید، در نهایت به نقطه ای خواهید رسید که یک هم اتاقی داشته باشید، نه یک شریک زندگی دوست داشتنی.

این یک خیانت است که به مرور زمان سرعت می گیرد و کم کم این اتفاق می افتد. بنابراین هر روز وقت بگذارید و به یاد بیاورید که چرا شریک زندگی خود را دوست دارید، به همسرتان کمک کنید و به او گوش دهید.

3. از شریک زندگی خود دفاع کنید

شما و شریکتان باید یک تیم باشید. وقتی کسی همسر شما را مسخره یا تحقیر می کند، باید از او دفاع کنید. فرقی نمی کند دوستت باشد، همکار یا مادرت. وقتی با شریک زندگی تان ازدواج کردید، آن شخص به صمیمی ترین خانواده شما تبدیل می شود.

اگر مادرتان نام همسرتان را بد صدا می‌زند یا فکر می‌کند که آن ها «به اندازه کافی برای شما خوب نیستند»، این مسئولیت شماست که از شریک زندگی خود دفاع کنید. شما اجازه نمی‌دهید کسی در مورد فرزندانتان حرف زشتی بزند، پس چرا این اجازه را می دهید با همسرتان بد حرف بزند؟

با اجازه دادن به مردم برای صحبت علیه شریک زندگی شما یا بد صحبت کردن در جنایت شریک می شوید و این چیزی است که به مرور زمان رابطه را از هم می پاشد.

منبع :

منا آذری...
ما را در سایت منا آذری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : منا monaazari بازدید : 128 تاريخ : پنجشنبه 3 شهريور 1401 ساعت: 21:33

خبرنامه